Ondanks een drukke verkeersroute toch een probleemloze bouwlogistiek

Dura Vermeer bouwt aan het kantoorgebouw Y-point, aan de Van Diemenstraat, in het stadsdeel Westerpark Amsterdam. De Van Diemenstaat ligt in de Oude Houthaven, direct grenzend aan de Westelijke IJ-oevers en is één van de drukste uitvalswegen vanaf het centrum naar de Ringweg A10 West. Meer dan 25.000 voertuigen rijden per dag door deze smalle straat. Hierdoor wordt het niet vergunt om tijdens kantooruren bouwmaterialen te lossen of opslag van bouwmateriaal te plaatsen.

lees meer...

Rust en gemak op de Geldersekade door samenwerking De Nijs & Zoev City

Aan de Geldersekade in Amsterdam worden diverse panden samengevoegd tot een hotel met ca. 80 kamers. In dit deel van de stad is geen of nauwelijks ruimte voor aan- en afvoer van bouwmaterialen over de straat. Net als zo vele andere plekken in de binnenstad is deze middeleeuwse kade niet gemaakt voor grote en zware vrachtwagens. Er is maar één manier om de aan- en afvoer te regelen en dat is over het water. Bouwbedrijf De Nijs vond een oplossing voor dit probleem door een samenwerking met Zoev City aan te gaan. Zoev City verzorgt tijdens het gehele project al de transportlogistiek over water.

lees meer...

Kraanmachinist bij City Dock: Op topniveau werken aan de toekomst!

City Dock is een bouwhub gespecialiseerd in overslag van bouwmaterialen en overige speciale ladingen die naar de binnenstad moeten worden vervoerd of ervan terugkomen. In totaal heeft City Dock 3500 m2 buitenterrein en 1000 m2 binnen opslag verdeeld over drie locaties aan de rand van de stad Amsterdam. Op deze locaties zijn een draadkraan (40ton), een Potain torenkraan (3ton/30m) en heftrucks aanwezig om de goederen snel in en uit onze drijvende ‘HUBs’ te hijsen.

lees meer...

Zoev City staat klaar voor een structurele aanpak voor het transport over de grachten.

“Geen zwaar bouwverkeer meer door de middeleeuwse straten van Amsterdam. Geen zware vuilnisauto’s die de walkanten kapot rijden maar simpelweg al het zware vervoer in de stad over het water. En wel zo snel mogelijk”. Aldus Bart Verweijen van Zoev City, mede naar aanleiding van het zojuist verschenen artikel in het Parool.

lees meer...

Het Parool: Staat van kademuren is nog slechter dan gedacht

Ten minste tien kilometer kademuur in Amsterdam is zo slecht dat er een verhoogd risico is op verzakken. Die kademuren moeten zo snel mogelijk worden vervangen.

lees meer...

Eerste elektrische sleep-/duwboot voor stadsdistributie

Start-up Monitor (Nieuwsblad transport) in gesprek met Bart Verweijen: ‘Het is niet zomaar een Tesla die op het water gaat.’

lees meer...

PK Waterbouw / Zoev City WINT TWEEDE PLEK DAM prijs 2018!

De fel begeerde eerste plek is gewonnen door Roetz Bikes. Zij zijn hiermee uitgeroepen tot 'de meest duurzame ondernemer van Amsterdam' In totaal streden vijf bedrijven om de DAM Prijs voor de duurzaamste Amsterdamse mkb’er. Met de DAM Prijs wil de gemeente inspirerende voorbeelden in de stad op dit gebied zichtbaar maken.

lees meer...

De kracht van de gracht: Stadsdistributie en bouwlogistiek over het water

Kade 320 schreef een artikel over de mobiliteit binnen de metropoolregio’s. Binnensteden slibben dicht. Infrastructuurprojecten leiden doorgaans tot een slechtere bereikbaarheid. De oplossing voor dit stedelijk ongemak moet komen vanaf het water. Er zijn al flink wat ‘natte’ ondernemers die met succes inspringen op bouwlogistiek en stadsdistributie over water. Zoals in Amsterdam, waar de kracht van de gracht weer tot leven wordt gewekt.

lees meer...

'Een kleine stap terug en dan een gigantische stap vooruit in de bouwlogistiek'

Amsterdam Logistics schreef een artikel over Zoev City: Vierhonderd jaar geleden ontstond Amsterdam rond, op en dankzij het water. Over de grachten werden de goederen en materialen aangevoerd voor de bouw van en het dagelijks leven in de stad. Wegen hebben die taak overgenomen. Maar zij slibben dicht. Het is tijd voor vernieuwing op basis van de lessen uit het verleden. PK Waterbouw en ORAM pakken de handdoek op en vragen gemeente en ondernemers mee te werken aan een nieuwe aanpak en meer bouwlogistiek over water.

lees meer...