Het Parool: Staat van kademuren is nog slechter dan gedacht

Ten minste tien kilometer kademuur in Amsterdam is zo slecht dat er een verhoogd risico is op verzakken. Die kademuren moeten zo snel mogelijk worden vervangen.

lees meer...

Eerste elektrische sleep-/duwboot voor stadsdistributie

Start-up Monitor (Nieuwsblad transport) in gesprek met Bart Verweijen: ‘Het is niet zomaar een Tesla die op het water gaat.’

lees meer...

PK Waterbouw / Zoev City WINT TWEEDE PLEK DAM prijs 2018!

De fel begeerde eerste plek is gewonnen door Roetz Bikes. Zij zijn hiermee uitgeroepen tot 'de meest duurzame ondernemer van Amsterdam' In totaal streden vijf bedrijven om de DAM Prijs voor de duurzaamste Amsterdamse mkb’er. Met de DAM Prijs wil de gemeente inspirerende voorbeelden in de stad op dit gebied zichtbaar maken.

lees meer...

De kracht van de gracht: Stadsdistributie en bouwlogistiek over het water

Kade 320 schreef een artikel over de mobiliteit binnen de metropoolregio’s. Binnensteden slibben dicht. Infrastructuurprojecten leiden doorgaans tot een slechtere bereikbaarheid. De oplossing voor dit stedelijk ongemak moet komen vanaf het water. Er zijn al flink wat ‘natte’ ondernemers die met succes inspringen op bouwlogistiek en stadsdistributie over water. Zoals in Amsterdam, waar de kracht van de gracht weer tot leven wordt gewekt.

lees meer...

'Een kleine stap terug en dan een gigantische stap vooruit in de bouwlogistiek'

Amsterdam Logistics schreef een artikel over Zoev City: Vierhonderd jaar geleden ontstond Amsterdam rond, op en dankzij het water. Over de grachten werden de goederen en materialen aangevoerd voor de bouw van en het dagelijks leven in de stad. Wegen hebben die taak overgenomen. Maar zij slibben dicht. Het is tijd voor vernieuwing op basis van de lessen uit het verleden. PK Waterbouw en ORAM pakken de handdoek op en vragen gemeente en ondernemers mee te werken aan een nieuwe aanpak en meer bouwlogistiek over water.

lees meer...