De eerste varende accu in Amsterdam is een feit!

Aan de IJ-oever, vlakbij het Havengebouw van Amsterdam is Skoon samen met het Havenbedrijf en Zoev City een uniek project gestart: een varende accu wat een grote hoeveelheid mogelijkheden gaat bieden aan schone en betrouwbare energievoorziening in de binnenstad.

Er werden tot nu toe nagenoeg alleen maar conventionele diesel aggregaten voor mobiele stroomvoorziening aangeboden. Door de samenwerking van deze drie bedrijven komt daar een einde aan en is er voor elk project nu een schoon en betrouwbaar alternatief.

Naast de milieubesparende aspecten, reduceert de varende accu de CO2 uitstoot met wel 90%, en is het kostenplaatje door het elimineren van het brandstofverbruik ook zeer aantrekkelijk!

Zoev City vaart de accu’s daar waar nodig. Denk aan rivier cruiseschepen die tijdens piekstroom vaak nog hun huidige conventionele dieselaggregaten gebruiken voor de stroomvoorziening. Of bouwplaatsen in hartje binnenstad waar domweg geen ruimte is om een aggregaat te plaatsen.

In de schuit van Zoev City wordt een accu en een omvormer geplaatst door Skoon. Hierdoor kunnen nabijgelegen bouwprojecten, evenementen of schepen overal in de binnenstad gebruikmaken van deze duurzame oplossing en zijn er geen Diesel generatoren meer nodig.

Per april is de drijvende groene energievoorziening voor u beschikbaar!

Neem contact op met Skoon (info@skoon.world) voor het reserveren van uw stroomvoorziening. Zoev City regelt het transport en de vergunning!