Ook Powerzone kiest voor stadsdistributie over water.

De Powerzone heeft zich aangesloten bij de pilot voor stadsdistributie over water van Bidfood en Zoev City. Volgens Bob Broersen, algemeen directeur van Powerzone, is het belangrijk om als onderneming maatschappelijk betrokken te zijn, waaronder het ondersteunen van partijen die een positieve impact maken op de leefbaarheid van de stad.

De totale bevoorrading van Powerzone geschied nu nog traditioneel over de weg. Door het initiatief van Bidfood en Zoev City te omarmen overweegt de Powerzone in de nabije toekomst de bevoorrading over het water te laten uitvoeren. Hierdoor zal de binnenstad worden ontlast van het vele vrachtverkeer over de weg.

Het doel van de pilot is om een nieuwe manier van bevoorrading van de stad te onderzoeken. In plaats van traditioneel aangedreven vrachtwagens, varen er elektrische schepen en kleine elektrische wagentjes voor de laatste meters over de weg.

Volgens Sarika Jagan van Bidfood gaat het nu vooral om het bundelen van krachten. Het herzien van staddistributie begint met een integrale visie. Hoe meer ondernemers mee doen, hoe meer de gemeente meewerkt en faciliteert, des te sneller deze nieuwe transporten plaats zullen vinden.

Bidfood en Zoev City bedanken Powerzone voor de ondersteuning van dit nieuwe initiatief!