KLAAR VOOR EEN STRUCTURELE AANPAK VOOR HET TRANSPORT OVER DE GRACHTEN. 

“Geen zwaar bouwverkeer meer door de middeleeuwse straten van Amsterdam. Geen zware  vuilnisauto’s die de walkanten kapot rijden maar simpelweg al het zware vervoer in de stad over het water. En wel zo snel mogelijk”. Aldus Bart Verweijen van Zoev City, mede naar aanleiding van het zojuist verschenen artikel in het Parool waarin architect André van Stigt de noodklok luidt en waarin hij oproept tot een snellere innovatie in de stad.

“Plaats gelijk afvalcontainers in de kades, dan zijn we van de vuilnisauto’s af”,

oppert van Stigt en sluit met deze opmerking direct aan op de mening van Verweijen. Zoev City is al enige tijd bezig aan te tonen dat er maar één manier is om het probleem rondom zwaar transport en afval in de binnenstad op te lossen. En dan ook nog duurzaam door middel van schepen met elektrische aandrijving. Zoev City is als één van de weinige in Amsterdam klaar om aan de gang te gaan, de schepen zijn er, het materiaal en de mankracht staan klaar.

Van Stigt haalt aan dat het nu eindelijk een beetje door gaat dringen dat er echt iets aan de hand is en quote ook wethouder Sharon Dijksma die in een interview door het NOS Journaal zei dat het blijkbaar niet sexy is om met deze problematiek bezig te zijn. De urgentie spat ervan af en het lijkt erop dat initiatieven vooral uit de bouwwereld moeten komen.

“Zoev City is er klaar voor en kan morgen aan de slag”, aldus Bart Verweijen.