Transport klimaatkasten naar ODE

Klimaat Service Nederland ontwikkelde een warmte-terug-win-systeem met grote ventilatie kasten voor het project Oosterdoks Eiland, waar onder andere het hoofdkantoor van Booking.com zich zal gaan vestigen. Deze kasten zijn in delen in de haven van Amsterdam aangeleverd bij CityDock, de bouwhub van ZoevCity. Hier werden de delen gebufferd en in de loop van tijd samengesteld. CityDock faciliteerde de opslagruimte en hielp mee met plaatsing en kraanwerkzaamheden. EenĀ  hoop logistieke problemen op het Oosterdocks Eiland werden zo opgelost. Het laden en lossen van een groot aantal vrachtwagens, de stalling en de opbouw was ter plekke niet mogelijk.

Eenmaal opgebouwd was het wachten op afroep en konden de delen per boot, exact op de gewenste tijd, worden vervoerd naar het Oosterdocks Eilend alwaar de delen direct geplaatst konden worden. Op het ODE staan drie torenkranen die zo efficient mogelijk moeten worden ingezet. Door deze manier van transport over water kan deze timing en capaciteit exact op tijd worden uitgevoerd.

Het effect is dat er geen vrachtverkeer de binnenstad in hoefde. Gezien de afmetingen van de kasten zou dit moeten worden uitgevoerd door een groot aantal convoi exeptionnel. Geen opslag en geen opbouw op de bouwplaats maar in alle rust met alle ruimte in het havengebied en tot slot een levering die exact op tijd getimed kon worden.

Kort om; alweer een zeer geslaagd project waar de noodzaak en de efficientie van transport over water wordt bewezen.